Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Benzinăriile, amendate de Inspecția Muncii. Inspectorii au aplicat peste 1000 de sancțiuni

Benzinăriile din toată țara au fost controlate de Inspecția Muncii. Inspectorii au aplicat peste o mie de sancțiuni și amenzi, în valoare totală de peste 700,000 de lei.

Distribuitorii de carburanți au fost verificați pentru respectarea condițiilor de siguranță și protecție la locul de muncă. În plus, multe deficiențe au fost înregistrate pentru depășirea programului de muncă sau neacordarea de repaus săptămânal corecpunzător cu timpul petrecut la serviciu. În total, au fost depistate peste 2.600 de neconformități.

Campania națională de verificare a modului în care sunt respecate cerinţele minime pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor s-a desfășurat în perioada 15-22 iulie, potrivit unui comunicat transmis de Inspecția Muncii.

În plus, a mai fost verificat și modul în care au fost respectate prevederile legale privind modificarea, suspendarea şi executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care îşi desfăşoară activităţi în staţiile de distribuţie a carburanţilor auto cod CAEN-4730.

Inspectorii au aplicat peste 1000 de sancțiuni

„Pentru neconformităţile depistate în cadrul campaniei de control, inspectorii de muncă au aplicat 1171 de sancţiuni, din care 1009 avertismente şi 162 amenzi, în valoare totală de 702.300 lei. Pentru remedierea neconformităţilor constatate în domeniul relaţiilor de muncă, au fost dispuse 786 de măsuri, iar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost dispuse 1038 de măsuri, cu termene de îndeplinire precise.

Măsurile dispuse de inspectorii de muncă au termene concrete de remediere a neconformităţilor constatate, iar aceştia vor monitoriza modul în care angajatorii îndeplinesc măsurile dispuse, la termenele scadente”, a transmis Inspecția Muncii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE