Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bătaie în Parlamentul Boliviei. Aleșii nu s-au înțeles pentru aprobarea unui împrumut pentru lucrări de infrastructură

O bătaie a avut loc în timpul dezbaterilor din Parlamentul Boliviei. Aleșii s-au lovit cu pumnii și picioarele și s-au tras de păr. Tensiunile au escaladat în timpul aprobării unui împrumut de 900 de milioane de dolari, pe care guvernul îl solicită pentru a efectua lucrări de infrastructură.

Parlamentarii partidului de guvernământ și cei din opoziție au încercat să acapareze dezbaterea și, astfel, s-a ajuns la violențe fizice.

Luisa Nayar, parlamentar de opoziție: Ei și-au suspus proiectul de lege fals la vot şi nu au avut destule voturi, domnilor. Nu au suficiente voturi.

Unii deputați din opoziție au încercat să escaladeze tribuna și să blocheze votul

În clădire au intrat și susținătorii proiectului, care au blocat temporar intrarea în camera de plen și le-au cerut parlamentarilor să aprobe măsurile.

Pedro, activist: Dorim ca acest proiect să fie aprobat pentru dezvoltarea țării, a provinciilor și a celor 9 departamente. Nu vrem nimic mai mult decât atât.

Guvernul, susținut de președintele Luis Arce, a făcut presiuni pentru aprobarea noii surse de finanţare, menită să stimuleze investiţiile publice din Bolivia. Însă opoziţia şi o parte a membrilor partidului de guvernământ, care îl susţin pe fostul președinte Evo Morales, refuză să aprobe proiectul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE