Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Banca Mondială acordă Turciei un ajutor de aproape 1,8 miliarde de dolari după cutremurul puternic

Banca Mondială a anunțat joi că va acorda un ajutor în valoare de 1,78 de miliarde de dolari Turciei, în urma cutremurului violent care a zguduit sudul țării și Siria. Peste 20.000 de oameni au murit în urma seismului.

„Acordăm o asistenţă imediată şi pregătim o evaluare rapidă a nevoilor urgente şi masive de pe teren. Acest lucru va ajuta la identificarea domeniilor prioritare pentru redresarea şi reconstrucţia ţării, pe măsură ce pregătim operaţiuni pentru a răspunde acestor nevoi", a precizat preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, potrivit agenției AFP, citate de Agerpres.

Șeful OMS merge în zonele distruse de cutremur în Siria

De asemenea, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunțat că se află "în drum" spre Siria.

"Sunt în drum spre Siria, unde OMS sprijină asistenţa medicală esenţială în zonele afectate de recentul cutremur, bazându-ne pe munca noastră de lungă durată în ţară", a scris Tedros Adhanom Ghebreyesus, pe Twitter.

Organizația Naţiunilor Unite (ONU) a anunţat că secretarul general adjunct pentru afaceri umanitare şi coordonator al ajutorului de urgenţă, Martin Griffiths, va vizita în weekend zonele afectate din Turcia şi Siria.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE