Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bacalaureat 2022 | Un elev notat inițial cu 2,80 a primit nota 9,80 după contestații. Cîmpeanu: Este dramatic

Rezultatele finale la bacalaureat au fost afișate vineri. Potrivit datelor Ministerului Educației, 120 de lucrări au înregistrat diferențe mai mari de două puncte, după rezolvarea contestațiilor.

Ministrul Educației a dat exemplul unui elev care a fost notat inițial cu 2,80, iar după contestații a primit nota 9,80. A fost vorba de o eroare materiale, de transcriere a notei în borderou, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, aceste erori materiale pot fi rezolvate doar cu extinderea evaluării digitalizate la nivelul întregii țări.

„Am avut între cele 120 de note, 114 note care au crescut. Avem 109 lucrări cu diferențe între 2 și 3 puncte, avem 7 lucrări cu diferențe între 3 și 4 puncte și avem câte două lucrări cu diferențe între 4 și 5 puncte, respectiv între 5 și 6 puncte.

Ultimele patru lucări menționate sunt erori materiale. A fost transcris, de exemplu, din 9,80, 2,80. Este o eroare dramatică pentru acel elev care știe că a făcut de 9,80 și s-a văzut pe liste cu 2,80. Aceste erori pot fi eliminate doar prin procesul de digitalizare a evaluării”.

Un caz similar s-a înregistrat și la Evaluarea Națională, un elev notat inițial cu 2,80 a primit după contestații nota 8,70. Și în acest caz a fost vorba despre o greșeală de transcriere a notei.

După rezolvarea contestațiilor, rata de promovare la Bac 2022 a crescut la 75,2%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE