Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avertisment Apple: Nu puneți iPhone-ul în orez, dacă se udă telefonul

Apple a avertizat oficial utilizatorii de iPhone să nu-și pună telefoanele în orez, în cazul în care primesc pe ecran o alertă cu mesajul ”lichid detectat”.

A-ți pune smartphone-ul în orez reprezintă un mit popular de pe Internet, atunci când încerci să-ți salvezi telefonul scăpat accidental în apă. Totuși, această idee a fost pusă sub semnul întrebării, transmite euronews.

În 2014, un service care se ocupă cu repararea dispozitivelor electronice a lansat un studiu prin care a arătat că orezul nu era o modalitate eficientă de uscare a unui telefon mobil și că era mai utilă lăsarea dispozitivului afară, pentru a se usca singur.

De asemenea, Apple a mai menționat că bucățile mai mici de orez pot pătrunde în telefon și pot ajunge să-l deterioreze.

Care sunt recomandările companiei Apple?

Când un utilizator de iPhone primește alerta ”lichid detectat în dispozitiv”, înseamnă, de obicei, că a fost identificată apă în portul de încărcare a telefonului.

Apple nu recomandă încărcarea dispozitivului, atunci când este ud, dar vă sfătuiește să utilizați în continuare un încărcător fără fir (wireless), dacă vă asigurați că spatele smartphone-ului este uscat.

Dacă iPhone-ul este ud, îl poți lovi cu palma asigurându-te că ții portul de încărcare în jos, pentru a elimina excesul de lichid, după care îl poți lăsa într-o zonă uscată. După 30 de minute, poți încerca să îl încarci din nou.

Dacă alerta de lichid continuă să apară, compania recomandă să lăsați telefonul „într-o zonă uscată, dar aerisită, timp de 24 de ore”.

Dacă încă nu se încarcă, deconectați cablul și adaptorul și conectați-le din nou.

Ce nu ar trebui să facă utilizatorii?

Potrivit Apple, utilizatorii de iPhone nu ar trebui să folosească o „sursă de căldură externă sau aer comprimat pentru a usca telefonul”. De asemenea, nu este recomandată utilizarea unui material din bumbac sau a unui prosop de hârtie pentru a usca portul de încărcare.

Modelele Apple iPhone 7 și versiunile ulterioare sunt toate rezistente la stropire, apă și praf, cu teste efectuate în laborator.

Cele mai noi telefoane (iPhone 12 și versiunile recente) pot rezista aruncării în apă de până la 6 metri adâncime, timp de 30 de minute.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE