Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avarie majoră în București: Peste 1000 de blocuri au rămas fără apă caldă și căldură

UPDATE: Miercuri dimineață, pe site-ul Termoenergetica, mai figurau cu avarii mai puțin de jumătate dintre imobilele inițial afectate, din sectoarele 1, 2 și 6.

Peste o mie de blocuri din sectoarele 1, 2, 5 și 6 din București au rămas, marți, fără apă caldă și căldură după o avarie majoră la rețea.

Avaria a apărut la magistrala Grivița, în zona Șoselei Grozăvești, anunță compania Termoenergetica.

UPDATE: Avaria va fi remediată în două, maxim trei ore, iar până cel târziu marţi seara punctele termice afectate vor intra în parametri normali, a declarat pentru Agerpres directorul general al Termoenergetica, Adrian Teodorescu.

Sectorul 1, cel mai afectat de avarie

”Avaria s-a produs pe magistrala Grivița, pe conducta cu diametrul de 1000mm. Au fost deja începute, în regim de urgență, manevrele de sectorizare, închidere și golire a conductei, apoi cele de aerisire. Ulterior, vor fi efectuate sudurile pentru reparația avariei și încărcarea magistralei”, anunță Termoenenrgetica.

Cel mai afectat este Sectorul 1, unde circa 600 de blocuri au rămas fără agent termic.

În Sectorul 2, zonele afectate sunt: Șoseaua Ștefan cel Mare și Bulevardul Lacul Tei, în Sectorul 5: Calea 13 Septembrie, Șoseaua Panduri, Spitalul Municipal, precum și strada Nicolae Filimon, Calea Griviței, Bulevardul Constructorilor și complexele studențești ”Leu” și ”Regie” din Sectorul 6 al Capitalei.

Termenul de remediere este 10 ianuarie 2024, ora 23.30.

Echipele de intervenție lucrează în regim permanent

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute.

”Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere”, a anunță Termoenergetica.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE