Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Autoritățile electorale din SUA cer bani pentru combaterea atacurilor cibernetice

Autoritățile electorale din Statele Unite ale Americii se pregătesc pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc pe 5 noiembrie și cer Congresului alocarea de fonduri pentru combaterea atacurilor cibernetice.

Oficiali din tot mai multe state americane atrag atenția asupra pericolului atacurilor cibernetice asupra infrastructurii electorale. Unii acuză Guvernul federal că nu colaborează suficient cu autoritățile locale.

Autoritățile electorale din SUA cer bani pentru combaterea atacurilor cibernetice

Maggie Toulouse Oliver, secretar de stat în New Mexico: "Desigur, avem nevoie de mai multe fonduri federale pentru alegeri. Sistemul electoral reprezintă o infrastructură federală critică. Amenințările cibernetice și amenințările fizice la adresa procesului electoral sunt o problemă națională inerentă."

Jocelyn Benson, secretar de stat în Michigan: "Partenerii noștri din Guvernul federal nu au făcut suficient de mult în ceea ce privește finanțarea care ne-ar oferi garanții că lucrurile se vor desfășura bine, că își vor juca rolul de parteneri ai democrației."

Statele Unite și țările europene au fost ținta mai multor atacuri cibernetice în ultimii ani. Corespondența parlamentarilor și liderilor politici a fost și vizată de hackeri de-a lungul timpului.

La sfârșitul anului trecut, un grup de hackeri iranieni a preluat controlul parțial asupra companiei municipale de distribuire a apei din Pennsylvania.

Hackerii chinezi și ruși s-au aflat și ei în spatele unor atacuri care vizau instituții și infrastructura vitală, fie că este vorba despre conducte petroliere și de gaz, porturi, căi ferate sau spitale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE