Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Autoritățile de la Stockholm speră că Parlamentul ungar va ratifica documentul de aderare la Suediei la NATO

Autoritățile de la Stockholm speră că Parlamentul ungar va ratifica documentul de aderare la Suediei la NATO în cadrul următoarei sesiuni care se deschide la sfârșitul lunii februarie, a declarat ministrul suedez de externe Tobias Billström. „Este important ca Ungaria să finalizeze procesul de ratificare, iar votul Parlamentului său este esențial” pentru aceasta, a spus dl Billström într-o conferință de presă, citat de France Presse.

Toate parlamentele statelor membre NATO au ratificat ascest document, mai puțin Ungaria. Recent, premierul Viktor Orban a promis că țara sa nu va fi ultima țară care va da undă verde intrării Suediei în NATO. Următoarea sesiune a Parlamentului Ungariei începe pe 26 februarie „și sperăm că această ratificare va avea loc la acel moment”, a adăugat ministrul suedez.

Șeful diplomației suedeze a reiterat că nu vor exista negocieri între Stockholm și Budapesta cu privire la această ratificare, ca reacție la invitația premierului ungar, Viktor Orban, către omologul său suedez, Ulf Kristersson de a veni la Budapesta pentru a „negocia” documentul de aderare.

Suedia și-a anunțat în mai 2022, în urma invaziei ruse a Ucrainei, candidatura sa pentru NATO, în același timp cu Finlanda, care a devenit al 31-lea membru al organizației în aprilie 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE