Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Austria plănuiește confiscarea mașinilor celor care circulă cu viteză „extremă”

Autoritățile din Austria vor confisca mașinile celor care depășesc cu mult viteza legală. În cazul în care depășirea a fost foarte mare, autovehiculul va fi confiscat definitiv și vândut la licitație.

Ministrul austriac al Transporturilor spune că vor fi confiscate, pentru două săptămâni, mașinile celor ce conduc cu 60 km/h peste limita legală în orașe sau cu 70 km/h în alte locuri. În cazul abaterilor repetate sau al unor viteze și mai mari, mașinile vor fi confiscate definitiv și scoase la licitație.

Cei găsiți vinovați de viteză excesivă vor avea, de asemenea, permisul de conducere retras temporar, a declarat guvernul.

Cursele ilegale de mașini

Măsura urmează unor măsuri similare în Elveția și Italia, țări vecine, care urmăresc să ia măsuri drastice împotriva „băieților care fac curse”. În Germania, vehiculele cetățenilor pot fi sechestrate și confiscate doar în urma unor curse ilegale de mașini.

„Cel care nu mai are mașină nu mai poate conduce cu viteză”, a declarat ministrul austriac al transporturilor, Leonore Gewessler. „Tocmai de aceea această măsură are atât de mult succes în alte țări, pentru că lovește acolo unde doare și protejează populația generală.”

Măsura apare în contextul în care autoritățile locale din Austria se plâng că încearcă să pună capăt curselor ilegale de mașini, precum și altor cazuri de șofat la viteze extreme.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE