Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atentat cu bombă, în timpul unei slujbe la o biserică catolică din Filipine. Cel puțin patru persoane, ucise

Cel puțin patru persoane au fost ucise, iar alte 50 au fost rănite în urma unui atac cu bombă comis duminică, în timpul unei liturghii în sudul Flipiinelor. Președintele filipinez Ferdinand Marcos Jr a condamnat atentatul despre care a apus că a fost comis de ”teroriști străini.” Poliția și Armata au luat măsuri suplimentare de securitate în zona capitalei Manila și în regiunile sudice, relatează agenția Reuters.

Explozia s-a produs în timpul unei liturghii catolice la gimnaziul Universităţii de Stat Mindanao din Marawi, cel mai mare oraş musulman al ţării, a anunțat şeful poliţiei regionale, Allan Nobleza, potrivit agenției France Presse, citată de Agerpres.

"Anchetăm pentru a stabili dacă este vorba despre un dispozitiv exploziv improvizat sau o grenadă", a declarat oficialul fipilinez.

Universitatea de Stat Mindanao a condamnat ”actul de violenţă”, motiv pentru care a suspendat cursurile şi a suplimentat efectivele de securitate în campus.

”Suntem solidari cu comunitatea noastră creştină şi cu toţi cei afectaţi de această tragedie", a spus universitatea într-un comunicat.

Fotografii postate pe pagina de Facebook a guvernului provinciei Lanao del Sur îl arată pe guvernatorul Mamintal Adiong vizitând într-o unitate medicală "victimele rănite în atacul cu bombă".

"Condamn în cei mai duri termeni cele mai odioase acte, lipsite de sens, comise de teroriștii străini. Extremiștii care recurg la violență împotriva celor nevinovați vor fi întotdeauna considerați dușmani ai societății noastre”, a declarat președintele filipinez Ferdinand Marcos Jr, potrivit Reuters.

Acțiunile prin care vor fi deferiți justiției autorii ”activității teroriste” vor "continua neîncetat”, a declarat secretarul Apărării, Gilberto Teodoro, într-o conferință de presă.

Au existat "indicii puternice privind existența unui element străin" în atentat, a declarat Teodoro.

Fragmente ale unui mortier de calibru 16 mm au fost descoperite la fața locului, a declarat Emmanuel Peralta, un oficial de rang înalt din Poliție.

Potrivit Agerpres, atacul a fost comis la trei zile după o lovitură aeriană a armatei filipineze, vineri, care a ucis 11 militanţi islamişti din organizaţia Dawlah Islamiyah-Philippines la Mindanao.

Armata a declarat sâmbătă că organizaţia islamistă a plănuit să organizeze atacuri într-o altă provincie a ţării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE