Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac terorist soldat cu doi răniți în Ierusalim. Atacatorul palestinian este căutat de armata israeliană

Publicat de: Euronews

Un nou atac terorist a avut loc în Ierusalim. Un palestinian a împușcat doi bărbați. Victimele au fost transportate la spital, însă rănile nu le pun viața în pericol. Autorul atacului a reușit să fugă și este căutat de poliția israeliană.

Victimele sunt doi bărbați israelieni ultraortodocși de 48 și 50 de ani. Cei doi se aflau în mașină în momentul în care atacatorul a deschis focul asupra lor.

Poliția și soldații israelieni au demarat o amplă operațiune de căutare a atacatorului în Ierusalimul de est. Au fost efecutate percheziții la casele din zonă, în timp ce elicopterele armatei israeliene au survolat zona în căutarea fugarului.

Itay Giz, paramedic: ”În jurul orei șapte dimineața, am primit un apel în legătură cu un atact terorist în centrul Ierusalimului. Când am ajuns la fața locului, am văzut doi pacienți răniți prin împușcare. Echipa serviciului de urgențe israelian le-a acordat îngrijiri medicale celor doi. Erau conștienți și stabili. Au fost transportați la un spital în Ierusalim.”

Atacul vine după săptămâni întregi de violențe în zona Ierusalimului și a Cisiordaniei ocupate. În fiecare an, tensiunile se intensifică în locul sfânt în perioada Paștelui evreiesc și a Ramadanului celebrat de palestinieni.

Locul sfânt din Ierusalim găzduiește Moscheea Al-Aqsa, aflată în vârful unui deal cunoscut de evrei sub numele de Muntele Templului și de musulmani sub numele de Nobilul Sanctuar. Este al treilea cel mai sfânt loc din Islam și cel mai sfânt loc din iudaism.

De la începutul anului, cel puțin 92 de palestinieni au fost uciși în atacurile lansate de armata israeliană, în sudul Libanului și în Fâșia Gaza, acolo unde sunt militanții palestinieni din gruparea Hamas. Pe de altă parte, cel puțin 20 de israelieni au fost omorâți în atacurile palestinienilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE