Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac armat la uzina Mercedes din apropiere de Stuttgart. Două persoane au fost ucise

Două oameni au murit, joi, după ce un bărbat înarmat a deschis focul la fabrica Mercedes-Benz, din sud-vestul Germaniei. Autoritățile germane au anunțat că mai multe persoane au fost rănite în urma atacului armat, potrivit Euronews.com.

Incidentul a avut loc în Sindelfingen, un oraș din apropiere de Stuttgart. Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, a fost ridicat pentru audieri, a precizat un purtător de cuvânt al Procuraturii din Stuttgart.

Speriați, angajații au fost evacuați din fabrică, la scurt timp după ce polițiștii au intervenit la fața locului. Potrivit autorităților, primul apel la 112 a fost efectuat la ora locală 7:45.

Polițiștii germani au precizat că în acest moment angajații uzinei Mercedes se află în afara oricărui pericol. Anchetatorii spun că, deocamdată, nu au informații despre motivele comiterii atacului armat.

Printr-un mesaj publicat pe Twitter, reprezentanții companiei Mercedes au transmis condoleanțe familiilor victimelor.

Aproape 35.000 de persoane lucrează la uzina Mercedes-Benz din Sindelfingen, unde sunt produse modele de lux E-Class și S-Class, precum și cele coupe CLS și GLC. Tot aici lucrează specialiști ai departamentelor de planificare, achiziții, dezvoltare și design din cadrul companiei germane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE