Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac armat într-o cafenea din Roma. Una dintre cele trei persoane ucise este prietena Giorgiei Meloni

Trei femei, printre ele și o prietenă de-ale premierului italian Giorgia Meloni, au fost ucise, după ce un bărbat înarmat cu un pistol a deschis focul duminică într-o cafenea, unde avea loc o ședință de bloc, relatează Euronews.com.

De asemenea, alte patru persoane au fost rănite în urma atacului armat comis într-o cafenea din cartierul Fidene din Roma.

Polițiștii au arestat un bărbat în vârstă de 57 de ani după ce a fost imobilizat de alți localnici.

Trei femei au fost ucise în urma atacului armat. Printre acestea se numără Nicoletta Golisano, o femeie de 50 de ani, mama unei băiat de 10 ani. Ea era prezentă la ședința de bloc în calitate de contabilă.

Premierul italian Giorgia Meloni a dezvăluit duminică seară că Nicoletta Golisano era prietena ei.

„Nicoletta a fost o mamă protectoare, o prietenă sinceră și discretă, o femeie puternică și fragilă în același timp", a scris liderul extremei drepte din Italia într-un mesaj pe Facebook, unde a publicat o fotografie alături de Nicoletta.

Agresorul „a fost arestat și sper ca justiția își va urma cursul rapid". Dar «dreptatea» nu se va face niciodată în acest caz. Pentru că nu este corect să mori așa", a adăugat premierul.

Suspectul se numește Claudio Campi și este un localnic care mai fusese implicat în conflicte cu asociația de proprietari, a afirmat un martor pentru Rai News.

„A intrat în cameră, a închis ușa și a strigat «O să vă omor pe toți», apoi a început să tragă", a declarat un alt martor citat de agenția italiană de presă Ansa.

Premierul Giorgia Meloni a mai precizat că poligonul de unde agresorul luase arma a fost închis și este vizat de o anchetă de către autorități.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE