Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac aerian în Fâșia Gaza. Cel puțin 12 oameni au murit, printre care și trei lideri islamiști

Cel puțin 12 oameni au murit, iar alți 20 au fost răniți în urma atacului aerian din dimineața zilei de 9 mai al armatei israeliene asupra Fâșiei Gaza, potrivit ministerului palestinian al Sănătății.

Ținta bombardamentelor au fost membri importanți ai organizație Jihadul Islamic, dintre care trei  au fost uciși, a anunțat armata Israelului. Cei trei ar fi fost responsabili pentru recentele tiruri cu rachete asupra Israelului. În imaginile publicate de agențiile de presă se vede o casă avariată, care ar aparține unui lider al grupului islamist Jihadul islamic, susținut de Iran. Răspunsul aerian al Israelului a vizat și bazele de antrenament ale militanților palestinieni.

Tensiuni în creștere în Fâșia Gaza

Atacurile au loc în contextul creșterii tensiunilor dintre Israel și Fâșia Gaza, care este condusă de gruparea Hamas. După bombardamente, autoritățile israeliene au avertizat locuitorii de pe o rază de 40 de kilometri în jurul orașului Gaza să stea în apropierea adăposturilor antiaeriene, fiindcă ar putea să urmeze o ripostă palestiniană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE