Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata rusă a bombardat o piață din Donețk, Ucraina. 17 oameni au murit, iar 30 au fost răniți

Președintele Volodimir Zelenski acuză Rusia că a bombardat intenționat piața dintr-un oraș din estul Ucrainei. Atacul, soldat cu 17 morți și 30 de răniți, a fost cel mai grav din ultimele luni. Autoritățile locale anunță că vor fi necesare teste ADN pentru a identifica unele victime.

Atacuri ale rușilor pe frontul din Bahmut

În plină zi, o piață aglomerată din centrul orașului Konstantinovka a fost bombardată. Explozia a fost urmată de un incendiu devastator, iar multe dintre victime au suferit arsuri grave. Deflagrația a afectat și două blocuri din apropiere.

Localnic: ”Este un cartier liniștit din centrul orașului. Am văzut cel puțin zece oameni care au murit. Nu se știe câți oameni au murit în magazinele din piață. Sunt și foarte mulți răniți.”

Konstantinovka se află aproape de linia frontului din Bahmut. Localitatea a fost bombardată constant de la începutul războiului. Ultimul atac este însă cel mai grav comis în ultimele luni în regiunea Donețk.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: ”Atacul a fost deliberat. Înțelegem că ei (rușii n.r.) își continuă retorica, atacă atunci când armata ucraineană înregistrează progrese în regiune. Rușii au folosit întotdeauna diferite tipuri de arme pentru a bombarda civili și cartiere rezidențiale.”

Armata ucraineană anunță că în ultimele zile a respins mai multe atacuri ale rușilor pe frontul din Bahmut. Rusia asediază orașul încă din vara anului trecut. Bahmutul, care a fost distrus practic în totalitate, nu are o importanță strategică din punct de vedere militar, dar a devenit un simbol al rezistenței armatei ucrainene și o adevărată obsesie pentru Kremlin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE