Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata română are un nou lot de militari profesioniști. Tineri din toată țara au depus jurământul

Armata română are de vineri un nou lot de militari profesioniști. Într-un context foarte dificil, tineri din toată țara au venit la sediul Batalionului de Poliție Militară „Tudor Vladimirescu” și au depus jurământul militar. De vineri, sunt militari profesioniști cu acte în regulă, chiar dacă au o lună de la angajare.

Ministerul Apărării Naționale a scos peste 1.600 de noi posturi de soldați gradați profesioniști. Condiți: vârsta curprinsă între 18 și 45 de ani.

Sunt multe motive care i-au determinat pe recruți să se angajeze. Carte de muncă, asigurări, contribuții plătite, masă la popotă, plus un salariu stabil sunt avantajele unui astfel de job. Angajarea în Armată presupune și asumarea unei discipline și unor riscuri, mai ales în contextul actual.

Florin Barbu, general: „Este un moment foarte important, consfințim apartenența noastră la Armata română, ne pregătim pentru misiunea nobilă de a ne apăra țara. În contextul internațional la care asistăm, datorită conflictului din Ucraina, și fiind si parte a Alianței, ne asigurăm că avem mecanismele de răspuns în caz de extindere a războiului dincolo de actuala locație.”

Mulți oameni doresc să se înscrie în Armată și să devină soldați profesioniști

Mulți oameni doresc să se înscrie în Armată și să devină soldați profesioniști. Este vorba despre un post stabil și bine retribuit, cam 4.000 lei pe lună. Vineri au venit patru batalioane, au depus jurământul cei de la Geniu, Poliția Militară, parașutisti și Comunicații.

Printre noi angajați ai armatei sunt tinere de 21-22 de ani, pe care riscurile meseriei nu le sperie.

Valentina Daniela Zincă, 23 ani: „E un moment foarte important pentru cineva care îmbracă uniforma militară. Armata e făcută pentru mine. De mică m-a atras uniforma. Trebuie să facem față oricărei provocări și mergem înainte cu ajutorul lui Dumnezeu.”

Marilena Stefănucă, 21 de ani: „Bunicul mi-a băgat armata în cap, îmi povestea mereu de armată. Odată ce intru în Armată mă gândesc și la pericole, nu mi-e frică, doar de asta am venit în Armată.”

România are aproximativ 70.000 de militari activi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE