Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata Israelului susține că l-a eliminat pe Mohsen Abu Zina, șeful departamentului de armament al Hamasului

Războiul din Israel a intrat în ziua a 33-a, iar armata israeliană (IDF) a anunțat încă o reușită. După o lovitură de rachetă trasă de un avion de vânătoare, a fost ucis Mohsen Abu Zina, șeful departamentului de armament și industrie al grupării Hamas. Acesta era specializat în fabricarea de arme strategice și rachete, după cum susține IDF.

Șeful departamentului de armament al Hamas a fost ucis

"Un avion de vânătoare al IDF l-a ucis pe Mohsen Abu Zina, șef al departamentului de arme și industrii al Hamas, din departamentul său de producție. Mohsen Abu Zina a fost unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de arme ai Hamasului și era expert în dezvoltarea de arme strategice și rachete utilizate de teroriștii Hamas", susține IDF, într-o postare pe Telegram, în care apare și momentul când racheta lovește sediul în care era produs armamentul.

Totodată, armata Israelului spune că "a identificat și o celulă teroristă care plănuia să lanseze rachete antitanc. Trupele IDF au coordonat un avion pentru a lovi celula teroristă responsabilă de lansarea de rachete spre Israel". Mai mulți militanți Hamas au fost uciși.

În plus, membri ai Brigăzii Negev 551 și soldați din Unitatea Yahalom au depistat niște tuneluri care plecau din sufrageria unei locuințe aflate dintr-un cartier din zona Beit Hanoun.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE