Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aproape 60.000 de români au văzut în cinematografe filmul „Top Gun: Maverick”

Publicat de: Euronews

„Top Gun: Maverick”, o continuare a celebrului film lansat acum 36 de ani, cu Tom Cruise în rolul principal, se bucură de succes și în România.

Filmul a debutat pe primul loc în box office cu încasări 1,6 milioane de lei, doar în weekend. Aproape 60.000 de români l-au văzut deja în cinematografe. În Statele Unite, „Top Gun: Maverick” a avut, în weekendul de debut, încasări record de 124 de milioane de dolari.

Prezentat la Festivalul de la Cannes, unde Tom Cruise a fost recompensat cu un trofeu Palme d'Or onorific, filmul realizat de Paramount şi Skydance, aduce în prim-plan mai mulţi actori celebri, precum Ed Harris, Jennifer Connelly, Miles Teller şi Jon Hamm, în timp ce un alt star din „Top Gun”, Val Kilmer, are o scurtă apariţie în rolul „Iceman”, un personaj cheie din producţia originală, potrivit Agerpres.

Continuarea filmului „Top Gun” îl prezintă pe Tom Cruise, care interpretează încă o dată rolul pilotului de încercări din marina americană, Pete „Maverick” Mitchell, devenit între timp căpitan, care se antrenează pentru a bombarda o uzină de uraniu dintr-o ţară agresoare.

La premiera filmului din 5 mai, Tom Cruise a pilotat un elicopter cu care a aterizat pe un portavion american, o apariţie inedită pe covorul roşu.

Pelicula a fost lansată în cinematografe anul acesta pe 27 mai.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE