Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lider de sindicat, apel către părinți pe durata grevei generale: ”Este mai înțelept să rămână copiii acasă”

Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), le-a transmis părinților că ”este mai înțelept să rămână copiii acasă decât să vină la școală” în timpul grevei generale a profesorilor, anunțată la data de 22 mai.

Sindicalistul le-a recomandat părinților ca după declanșarea grevei generale a profesorilor să nu își trimită copiii la școală deoarece ”sunt foarte multe situații în care 100% s-a votat pentru grevă”.

”Fac un apel către părinți să înțeleagă – și recomandăm în același timp – să ținem copiii acasă, pentru că sunt foarte multe situații în care 100% s-a votat pentru grevă sau procentele sunt foarte mari și este mai înțelept să rămână copiii acasă decât să vină la școală și să nu aibă cine să stea cu ei. Acolo unde sunt colegi care au spus ”nu” nu au decât să se ocupe de ei, dar grevă înseamnă încetarea lucrului și nu se pun absențe, nu se predă, nu se evaluează. De aceea, trebuie să fie părinții alături de noi, să înțeleagă că, dacă ai lor copii vor să aibă un învățământ de calitate, nu se poate ca dascălii să fie în continuare umiliți, nu se poate ca în anul 2023 un profesor debutant să câștige 2.500 de lei. (…)”, a afirmat liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), potrivit Edupedu.

Simion Hăncescu a reacționat în condițiile în care peste 70% dintre profesori au fost de acord cu declanșarea grevei generale pe 22 mai.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE