Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Apele albastre ale unei plaje din Bahamas, „îngălbenite” după o devărsare accidentală de motorină

Exuma este renumită pentru plajele sale cu nisip alb și apele albastre ca cristalul. Însă acum, apele acestei plaje sunt galbene, în urma unei deversări de motorină.

O navă care livra motorină pe insula Great Exuma a deversat miercuri dimineață peste 150.000 de litri de combustibil, potrivit premierului interimar al țării.

„Sunt (...) informat că toate agențiile guvernamentale sunt desfășurate pentru a atenua problema. Suntem bucuroși că este stăpânită sau pare să fie stăpânită”, a declarat Chester Cooper, care reprezintă, de asemenea, districtul Exuma în parlament.

Mai mulți miniștri și ingineri de mediu au sosit la Exuma pentru a evalua scurgerea de motorină.

Combustibilul era destinat companiei Bahamas Power and Light.

Cum s-a produs deversarea de petrol?

Compania Sun Oil, cu sediul în Bahamas, a precizat într-o declarație că membrii echipajului de la bordul navei Arabian au descoperit o scurgere la ora 04:00 dimineața, în timp ce descărcau combustibilul. Echipajul a desfășurat ulterior tampoane absorbante și geamanduri de reținere.

„Procedurile de recuperare a combustibilului sunt în curs de desfășurare, conduse de proprietarii navei MT Arabian”, a declarat Sun Oil.

Echipa de conducere Sun Oil s-a deplasat la Exuma pentru a ajuta la rezolvarea situației.

Care sunt pericolele deversărilor de petrol?

Deversările de petrol sunt incredibil de dăunătoare și, din păcate, sunt foarte frecvente în întreaga lume. Numai în apele SUA se produc mii de deversări de petrol în fiecare an. Deși multe dintre deversările care au loc sunt mici, ele pot provoca daune majore, în special în medii sensibile precum plajele.

Potrivit Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice din SUA, există două moduri principale în care o deversare de petrol dăunează vieții oceanice.

Unul dintre acestea este murdărirea sau pătarea cu petrol, care se întâmplă atunci când petrolul afectează fizic o plantă sau un animal. Celălalt este toxicitatea petrolului, care apare atunci când compușii toxici ai petrolului cauzează probleme grave de sănătate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE