Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Anunț îngrijorător al ONU: Cinci femei au fost ucise la fiecare oră în 2021 de parteneri sau membri ai familiei

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

În medie, cinci femei sau fete au fost ucise la fiecare oră în 2021 de un partener sau de un membru al familiei, în propriile locuinţe, conform unui raport ONU publicat miercuri, transmite Agerpres.

Aproximativ 56% dintre toate crimele din 2021 care au avut ca victime femei şi fete, respectiv 45.000 dintr-un total de 81.000, au fost comise de parteneri sau de membri ai familiei, potrivit raportului publicat de Biroul ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) şi UN Women.

Procentul crimelor care au avut ca victime bărbați a fost de 11%

În ceea ce priveşte crimele care au avut ca victime bărbaţi, procentul acestora a fost de 11%.

În general, numărul „alarmant de mare” al crimelor în cazul cărora victime au fost femei şi fete a rămas aproape neschimbat în ultimii ani, se precizează în raport.

În plus, se estimează că ar putea exista un număr mare de cazuri neraportate.

Cele două agenţii ONU au solicitat o mai bună protecţie a femeilor şi fetelor.

„Avem nevoie de un efort concertat de acţiune din partea societăţii, care să respecte drepturilor femeilor şi fetelor de a se simţi în siguranţă - acasă, pe stradă, oriunde”, a declarat directoarea UN Women, Sima Bahous. 

Distribuie

Taguri