Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, acuzat de fraudă fiscală. Parchetul cere patru ani și 9 luni de închisoare

Carlo Ancelotti (64 de ani) este acuzat de fraudă fiscală, conform procurorilor spanioli. Antrenorul celei mai titrate echipe din lume se confruntă cu două acuzații, potrivit cărora ar fi fraudat fiscul spaniol cu peste un milion de euro, în prioada 2014-2015, în timpul primului să mandat pe banca madrilenilor.

Carlo Ancelotti, acuzat de fraudă fiscaă

Parchetul cere o pedeapsă de patru ani și nouă luni de închisoare pentru antrenorul italian, conform publicației Relevo.

În declarația pe care a depus-o pentru impozitare, Carlo Ancelotti a inclus doar banii din salariul său, nu și veniturile din drepturile de imagine. Procurorii invocă o sumă de 386.361 de euro în 2014 și de 675.718 euro în 2015.

Italianul ar fi folosit "companii-fantomă" pentru a-și ascunde o parte din venituri din în timpul primului său mandat la Real Madrid (iulie 2013-mai 2015). Din iulie 2021, Ancelotti și-a început al doilea mandat.

În ultimii ani, fotbalul spaniol s-a confruntat cu mai multe astfel de cazuri de evaziune fiscală. Printre ele se numără cele ale unor staruri precum Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar, Luka Modric, Luis Suarez sau antrenorul Jose Mourinho. Aceștia au ajuns, în cele din urmă, la înțelegeri cu fiscul și fie au achitat banii datorați, fie au fost amendați drastic, fie au primit pedepse de închisoare cu suspendare.

De exemplu, în cazul lui Mourinho, el a primit o pedeapsă de un an cu suspendare, după ce a pledat vinovat pentru fraudă fiscală în 2019.

Carlo Ancelotti este unul dintre cei mai mari antrenori din toate timpurile. Italianul, care are 27 de trofee în palmares, este singurul tehnician care a câștigat Liga Campionilor de patru ori (de două ori cu Real Madrid și de două ori cu AC Milan) și e singurul antrenor care a câștigat campionate cinci țări diferite: Anglia, Spania, Italia, Germania și Franța.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE