Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Anthony Fauci, recomandări în ultima sa conferință la Casa Albă. „Faceți varianta actualizată a vaccinului împotriva COVID-19”

Celebrul imunolog Anthony Fauci, principalul consilier al președintelui american Joe BIden pe probleme legate de COVID-19, a anunțat că își va părăsi atribuțiile oficiale de la Casa Albă în luna decembrie a acestui an. În ultima sa conferință de presă, medicul devenit imaginea luptei împotriva pandemiei COVID-19 în Statele Unite i-a sfătuit pe americani să își facă încă o doză a vaccinului împotriva noului coronavirus.

Dr. Fauci a explicat că datele celui mai recent studiu relevă faptul că noile doze booster oferă o protecție mai bună împotriva noilor variante de COVID-1 decât varianta inițială a serului, notează The Guardian.

„E probabil ultimul mesaj pe care vi-l adresez de la acest podium. Vă rog ca pentru siguranța voastră și familiei voastre să vă faceți varianta actualizată a vaccinului împotriva COVID-19 (...)”, a declarat dr. Anthony Fauci, potrivit sursei citate.

O cercetare publicată de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor în care au fost implicate peste 360.000 de persoane arată că dozele booster de vaccinului produs de Pfizer/BioNTech și Moderna oferă o protecție mai bună decât serul destinat primelor tulpini ale virusului.

În vârstă de 81 de ani, Anthony Fauci a anunţat că va renunţa şi la postul său de director al Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite (NIAID), pe care îl ocupă de 38 de ani. Imunologul a afirmat că nu este încă vorba despre „o ieşire la pensie”.

„Intenţionez să continui următoarea fază a carierei mele cu toată energia şi cu toată pasiunea care mi-a rămas pentru domeniul meu de activitate", a declarat medicul american într-un comunicat.

Preşedintele Joe Biden i-a adresat imediat medicului Anthony Fauci "mulţumirile (sale) profunde" pentru activitatea desfăşurată.

„Statele Unite sunt acum o ţară mai puternică, mai rezilientă şi cu o sănătate mai bună datorită lui", a precizat liderul de la Casa Albă într-un comunicat, citat de Agerpres.

Anthony Fauci a colaborat cu şapte preşedinţi americani, începând cu Ronald Reagan.

În 2020, Anthony Faucy, deja celebru în sfera bolilor infecţioase şi a luptei împotriva SIDA, dar încă puţin cunoscut de publicul larg, a ajuns în faţa reflectoarelor la scurt timp după ce s-a alăturat grupului prezidenţial pentru combaterea noului coronavirus, creat la Casa Albă de fostul preşedinte american Donald Trump.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE