Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fotbal feminin: Anglia a învins Germania în finala Euro 2022

Anglia a învins duminică Germania cu 2-1 în finala Campionatului European, după prelungiri, și a câștigat primul său titlu major în fotbalul feminin.

Chloe Kelly a marcat golul victoriei pe o reluare în a doua repriză de prelungiri, după ce Germania nu a reușit să respingă un corner. Meciul se terminase 1-1 după 90 de minute pe stadionul Wembley, Lina Magull pentru Germania anulând golul Ellei Toone pentru Anglia.

După fluierul final, jucătoarele Angliei au dansat, iar publicul a cântat imnul lor „Sweet Caroline”. Mulțimea record a turneului, de peste 87.000 de spectatori, a subliniat creșterea interesului față de fotbalul feminin în Europa, de la ultima dată când Anglia și Germania au jucat pentru un titlu continental, în urmă cu 13 ani.

Cu acea ocazie, Germania s-a impus cu 6-2 în fața unei echipe a Angliei care se baza încă pe jucătoare cu jumătate de normă. Doi ani mai târziu, Anglia a lansat Superliga feminină, care a profesionalizat jocul și s-a transformat într-una dintre principalele competiții la nivel mondial.

La meciul de duminică, Germania a fost lipsită de căpitanul Alexandra Popp, cea mai bună marcatoare a echipei, cu șase goluri, după ce a raportat o problemă musculară la încălzire. Ea a fost înlocuită în formație de Schüller, în timp ce Svenja Huth a preluat funcția de căpitan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE