Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Angelina Jolie, vizită surpriză în Ucraina. A vorbit și a făcut poze cu copiii răniți în urma atacurilor

Într-o declarație pe Facebook, guvernatorul regiunii Liov, Maksym Kozytskyy, a declarat că Jolie s-a întâlnit cu copii răniți, după ce o rachetă a lovit o gară din Kramatorsk, dar și cu studenți de la un internat, cu care a vorbit și a făcut poze. Jolie le-a promis că îi va mai vizita.

„A fost foarte impresionată de poveștile lor. Vizita a fost o surpriză pentru noi toți. Mulți oameni care au văzut-o pe doamna Jolie în regiunea Liov nu au crezut că este cu adevărat ea, dar din 24 februarie, Ucraina a arătat lumii întregi că există o mulțime de lucruri incredibile aici”, a spus Kozytskyy în postarea sa pe rețelele de socializare.

O fotografie separată, distribuită de Căile Ferate Ucrainene, o arată pe Jolie întâlnindu-se cu voluntari la gara principală din Liov, unde mulți refugiați au sosit după ce au fugit din alte părți ale țării.

"Contează foarte mult că avem sprijinul oamenilor de acest nivel. Cu siguranță vom câștiga", a spus Kozytskyy.

În timpul vizitei s-au auzit sirenele care anunță raiduri aeriene

În timpul vizitei, la un moment dat, au pornit sirenele care anunță raiduri aeriene, aceasta fiind condusă către un adăpost.

În luna februarie, Angelina Jolie a vorbit despre războiul din Ucraina într-o postare către cei 12,7 milioane de următori pe care îi are pe Instagram.

Liov, oraş din vestul Ucrainei, s-a aflat sub atacul armatei ruse în ultimele săptămâni, iar anterior în cursul lunii un tir cu rachetă s-a soldat cu cel puţin şapte morţi.

"Ca mulţi dintre voi, mă rog pentru oamenii din Ucraina. Mă concentrez asupra faptului ca tot posibilul să fie făcut pentru a asigura protecţia şi drepturile umane de bază pentru cei strămutaţi şi refugiaţii din regiune. Am văzut deja informaţii privind victime şi oamenii au început să-şi părăsească locuinţele pentru a căuta siguranţa. Este prea curând să ştim ce se va întâmpla, dar semnificaţia acestui moment - pentru poporul ucrainean şi pentru statul de drept internaţional - nu poate fi exagerată", a încheiat Jolie această postare.

Angelina Jolie a făcut o vizită și copiilor ucraineni internați la Spitalul Bambino Gesu din Roma

La finalul lunii martie, actriţa şi activista americană Angelina Jolie a făcut o vizită surpriză copiilor ucraineni internaţi la Spitalul Bambino Gesu din Roma la încheierea căreia şi-a exprimat îngrijorarea faţă de viitorul incert care îi aşteaptă.

Angelina Jolie, trimis special al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) din anul 2012, a putut să-i salute şi să se intereseze de situaţia celor 31 de copii din Ucraina victime ale războiului şi internaţi în acest centru de pediatrie, cel mai mare din Europa şi proprietate a Vaticanului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE