Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Angajații din Primăria Capitalei, fără apă caldă. Nicușor Dan vrea să facă economii

Nicușor Dan a oprit apa caldă pentru angajații din Primăria Capitalei. Edilul a anunțat că a luat această decizie pentru a face economie.

„Ceea ce privește Primăria Municipiului București, ea ca entitate, am mai spus lucrul ăsta, ne-am uitat la iluminat după orele de program. În acest moment avem oprită centrala care furniza apă caldă pentru angajați și, de asemenea, am transmis instrucțiunile acestea de bun-simt, oprirea calculatorului după program, tot ce înseamnă economie de energie electrică. Aceleași instrucțiuni au fost transmise instituțiilor din subordine”, a spus Nicușor Dan.

În Capitală, mai multe blocuri s-au confruntat cu perioade fără apă caldă. Oamenii se plâng și spun că își fac duș cu apă rece sau își încălzesc la aragaz. Pe de altă parte, Termoenergetica spune că bucureștenii vor mai suferi din cauza lipsei de apă caldă cel puțin câțiva ani de acum încolo, până când toate țevile vechi și ruginite vor fi schimbate.

Până când vor fi reparate țevile, Termoenergetica a găsit o soluție pentru ca bucureștenii să fie informați atunci când urmează să rămână fără apă caldă. Aceștia au lansat aplicația Termoalert, care actualizează în timp real informațiile cu privire la situația sistemului de termoficare.

Cum funcționează aplicația Termoalert

După ce v-ați instalat aplicația pe telefon introduceți strada pe care locuiți și alegeți punctul termic în functie de numărul blocului. Nu mai rămâne decât să salvați aceste date, iar aplicația vă va notifica de fiecare dată când sunt efectuate lucrări de reparații.

În acest moment, apa caldă vine de la compania de stat Elcen, care deține centrale care produc curent și agent termic. Căldura ajunge în casele oamenilor prin rețele ciuruite, care pierd apă caldă, mai exact 2.000 de tone în fiecare oră. Rețeaua Termoenergetica are 1.000 de kilometri de conducte importante, mari, cu un diametru de un metru. Unele sunt vechi de 70 de ani. Primăria Capitalei a reabilitat anul trecut 15 kilometri de rețea de termoficare, dintr-un total de 700 de kilometri care trebuie reparați. Nicușor Dan spune că ritmul maximum care poate fi atins este de 50 de kilometri de rețea pe an.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE