Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Angajata din Formula 1 care l-a acuzat pe Horner de comportament nepotrivit a sesizat FIA. Ea a fost suspendată de Red Bull

Scandalul în care a fost implicat șeful echipei Red Bull, Christian Horner, este departe de a se fi încheiat, iar angajata care îl acuză de "comportament nepotrivit" a luat o decizie considerată de unii surprinzătoare: a făcut plângere la Feredația Internațională de Automobilism (FIA). Ea a apelat la comisia de etică din cadrul FIA, după cum precizează BBC, care susține că plângerea vine ca urmare a două rapoarte: primul a fost pe 2 februarie și a fost făcut telefonic către acea comisie, iar al doilea a fost pe 6 martie.

În primul raport, ea a acuzat direct comportamentul lui Horner față de ea și a precizat forului mondial că se teme ca nu cumva cazul să fie mușamalizat de Red Bull. În al doilea raport, angajata respectivă precizează în plus că, dacă FIA nu ia măsuri, va informa presa cu detalii despre acest scandal.

Angajata din Formula 1 care l-a acuzat pe Horner de comportament nepotrivit a sesizat FIA

Forul mondial s-a limitat să spună că "nu este eîn măsură să confirme acea plângere pentru că există o confidențialitate strictă autoimpusă și care va continua" pe marginea acestui subiect.

Angajata respectivă, al cărei nume nu a fost făcut public, a fost suspendată de echipă în urmă cu aproape două săptămâni. Pe timpul suspendării, ea va continua să fie plătită, după cum a precizat The Guardian.

Pe 28 februarie, Red Bull a declarat că Horner a fost exonerat de acuzații. Conform unor surse din interior, șeful echipei de Formula 1 i-ar fi trimis acelei angajate mai multe forografii explicite și mesaje nepotrivite.

Red Bull: ”Raportul de investigație este confidențial”

”Investigația independentă privind acuzațiile aduse domnului Horner s-a încheiat, iar Red Bull poate confirma că plângerea a fost respinsă. Reclamantul are drept de apel. Red Bull este convinsă că investigația a fost corectă, riguroasă și imparțială.

Raportul de investigație este confidențial și conține informații private ale părților și ale terților care au asistat la investigație și, prin urmare, nu vom face alte comentarii, din respect pentru toate părțile implicate. Red Bull va continua să depună eforturi pentru a îndeplini cele mai înalte standarde la locul de muncă”, a transmis atunci compania.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE