Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Christian Horner nu a fost găsit vinovat de ”comportament inadecvat”. Red Bull anunță că ”plângerea a fost respinsă”

Christian Horner, șeful echipei de Formula 1 Red Bull Racing, a fost exonerat de acuzația de ”comportament inadecvat” și va rămâne la cârma echipei. Red Bull GmbH, compania care deține echipa de Formula 1, a anunțat că plângerea formulată împotriva britanicului a fost respinsă, transmit The Guardian și Sky News.

Anunțul vine cu numai o zi înainte de startului sezonului 2024 de Formula 1.

”Investigația independentă privind acuzațiile aduse domnului Horner s-a încheiat, iar Red Bull poate confirma că plângerea a fost respinsă.

Raportul de investigație este confidențial și conține informații private ale părților și ale terților care au asistat la investigație și, prin urmare, nu vom face alte comentarii din respect pentru toți cei implicați.”, a transmis compania.

Christian Horner a fost acuzat de ”comportament inadecvat”, plângerea fiind făcută de una dintre angajate. Britanicul a negat acuzațiile și a fost audiat în luna februarie, în cadrul unei investigații interne efectuate de o firmă de avocatură.

Cei de la Red Bull au fost presați să anunțe o decizie în cazul lui Horner înainte de debutul noului sezon de Formula 1. Directorul general al Ford Motor Co. (care va furniza motoare pentru monoposturile Red Bull din 2026) a insistat asupra unei rezolvări a anchetei asupra lui Horner, într-o scrisoare trimisă echipei, potrivit Associated Press.

Investigația asupra șefului echipei Red Bull a fost finalizată la sfârșitul săptămânii trecute, iar raportul în acest caz ar avea 100 de pagini, potrivit Sky Sports.

Între timp, britanicul a fost prezent în Bahrain când au avut loc testele din pre-sezon, în perioada 21-23 februarie.

Succesul echipei Red Bull, sub conducerea lui Christian Horner

Christian Horner este șef la Red Bull chiar din 2005, anul fondării echipei de Formula 1 și este cel mai longeviv șef din "Marele Circ". La momentul numirii sale, el era și cel mai tânăr conducător din competiție. Red Bull a luat locul fostei echipe Jaguar și a devenit nu doar competitivă, ci multiplă campioană. Până în prezent, a acumulat șapte campionate la piloți și șase campionate la constructori.

  • Titluri la constructori, cu Horner la conducere: 2010, 2011, 2012, 2013, 2022 și 2023.
  • Titluri la piloți, cu Horner la conducere: 4 prin Sebastian Vettel (2010, 2011, 2012, 2013) și 3 prin Max Verstappen (2021, 2022, 2023).

Doar într-un singur sezon dintre ultimele 15 echipa austriacă s-a clasat mai jos de locul 3, în 2015.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE