Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Amenințări cu bombă în lanț, la Chișinău. Doar în ultima săptămână au fost 15 incidente similare

O amenințare cu bomba pe aeroportul din Chișinău a alertat poliția de frontieră și a semănat panică printre pasageri. În ultima lună, Republica Moldova s-a confruntat cu aproape 60 de astfel de amenințări. Doar în ultima săptămână au fost raportate 15 incidente similare, la primăria capitalei, la aeroport, în spitale, centre comerciale sau la curtea supremă de justiție.

Amenințările cu bombă au devenit aproape o obișnuință la aeroportul din Chișinău iar forțele de ordine sunt zilnic în alertă maximă.

Poliția și câinii special antrenați pentru a depista materiale explozibile patrulează în jurul pasagerilor care așteaptă să se îmbarce.

Deși nimeni nu a fost încă acuzat pentru amenințările cu bombă, dintre care majoritatea au sosit prin e-mail și toate s-au dovedit a fi false, oficialii spun că au urmărit adrese de internet din Rusia, Ucraina și Belarus.

„În urma nenumăratelor alerte cu bombă din aeroporturi au fost impuse o serie de măsuri, în primul rând pentru securizarea terminalului și în al doilea rând, pentru minimizarea timpului de verificare și reluarea rapidă a activității în cazul unei alerte. O altă măsură este de natură de regim, care implică interzicerea accesului persoanelor care de fapt nu zboară”, a declarat Radu Zanoagă, șeful poliției de frontieră din aeroport.

Guvernul Republicii Moldova a declarat că se luptă cu încercările Moscovei de a destabiliza fosta republică sovietică, pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE