Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Amendă pentru firma care execută lucrările de consolidare la podul Grant din Bucureşti

Garda de Mediu a amendat cu 15.000 de lei firma care execută lucrările de consolidare a podului Grant din Bucureşti. Inspectorii au primit mai multe sesizări privind praful rezultat în urma reparațiilor, iar când au mers în control, au constatat că într-adevăr, în zonă s-au format mari nori de praf.

Pe lângă amendă, constructorul este obligat acum să monteze și plase de protecție.

Amendă pentru firma care reabilitează podul Grant

Adrian Rudolf Corlan, comisar general al Gărzii Naționale de Mediu: "Odată ce comisarii Municipiului București s-au deplasat la fața locului, au descoperit că se demola cuva veche de tramvai, toate aceste operații desfășurându-se fără să existe instalații de reținere a pulberilor, plase de protecție, fără să existe un program de umectare a șantierului pe durata desfășurării lucrărilor.

Aceste aspecte constituie o potențială sursă de poluare prin emisiile de pulberi în suspensie, fapt pentru care comisarii Gărzii de Mediu a aplicat o sancțiune de 15.000 lei și totodată au dispus măsuri cu termen ferm de a lua toate asigurările că acest lucru nu se va repeta și că se va uda organizarea de șantier, respectiv vor fi aduse plase de protecție pentru că ca cei care sunt pe tronsonul celălalt pe sensul de mers să nu inhaleze tot acel praf rezultat în urma lucrărilor."

Lucrările de pe Podul Grant ar trebui finalizate în martie 2024, iar consolidarea costă aproximativ 65 de milioane de lei. Pe parcursul lucrărilor, șoferii nu au la dispoziție foarte multe rute ocolitoare. Cea mai apropiată alternativă ar fi Pasajul Basarab, unde se circulă bară de la bară, de când au apărut restricțiile pe Podul Grant.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, spune că șantierul va fi gata după 1 martie 2024, însă recunoaște faptul că OUG privind reducerea cheltuielilor bugetare, adoptată recent de Guvern, ar putea încurca planurile Primăriei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE