Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ambasadorul Rusiei la București, convocat de MAE, după moartea lui Navalnîi: Răspunderea revine exclusiv autorităților ruse

Ambasadorul Federației Ruse la București a fost convocat la sediul Ministerul Afacerilor Externe, în legătură cu moartea lui Alexei Navalnîi.

Autoritățile române consideră că răspunderea pentru moartea disidentului revine exclusiv autorităților ruse. Totodată, reprezentanții Ministerului de Externe i-au transmis ambasadorului rus că este nevoie de o investigație independentă care să lumărească în ce condiții a avut loc decesul.

Autoritățile ruse au obligația morală de a reda trupul neînsuflețit al lui Alexei Navalnîi familiei

Autoritățile ruse au obligația morală de a reda trupul neînsuflețit al lui Alexei Navalnîi familiei acestuia, mai subliniază MAE.

Convocarea ambasadorului rus arată poziția constantă a României de condamnare a încălcării sistematice a drepturilor omului în Federația Rusă, se arată în comunicatul Ministerului român al Afacerilor Externe.

Mama lui Alexei Navalnîi a depus o plângere

Justiţia din Rusia va examina la începutul lunii martie o plângere depusă de mama lui Alexei Navalnîi, cel care a murit într-un lagăr de lângă Cercul Polar. Familia liderului dizidenței ruse încearcă de multe zile să îi recupereze corpul pentru a-l putea înmormânta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE