Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ambasadorul Chinei în România, după interdicția instituțiilor de stat din UE să acceseze TikTok: ”Am fost onești cu securitatea datelor”

Publicat de: Euronews

China susține prin vocea ambasadorului său la București că a fost întotdeauna onestă în ceea ce privește securitatea datelor, în contextul în care mai multe țări au interzis angajaților din instituții guvernamentale să acceseze TikTok-ul de pe telefoanele de serviciu. În prezent și România analizează această opțiune.

Han Chunlin, ambasadorul Chinei în România: „În ceea ce privește securitatea datelor, China a fost întotdeauna onestă și deschisă. Noi sperăm că țările respective vor ține cont de acest lucru și voe respecta în mod clar regulile economiei și regulile de piață. Sperăm că țările respective nu vor folosi la general conceptul de securitate națională și voe oferi un mediu de afaceri egal, transparent și fără discriminare.”

Uniunea Europeană, Statele Unite, Marea Britanie și Taiwanul au interzis angajaților din instituțiile de stat să acceseze aplicația TikTok de pe telefoanele de serviciu.

Potrivit oficialilor din aceste state, TikTok-ul colectează de la utilizatori mai multe date decât orice altă companie de social media. Britanicii, de exemplu, susțin că prin aplicație compania chineză accesează localizarea geografică sau date despre contactele din telefoanele utilizatorilor. TikTok respinge acuzațiile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE