Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ambasada SUA: securitatea cibernetică, problemă globală

Securitatea cibernetică este o problemă globală şi trebuie să o rezolvăm împreună, a afirmat, marţi, Megan Bishop, economic officer la Ambasada SUA la Bucureşti, potrivit Agerpres.

Ea a participat la conferinţa "Building Blocks of Global Digitalisation: creating trust, deterrence&policy coordination through cyber diplomacy".

Importanța cooperării

În actualul context, a spus Bishop, este nevoie de colaborare.

"Când este vorba de probleme legate de securitate cibernetică, cel mai mult subliniez importanţa cooperării, pe o fundaţie serioasă, anume securitatea cibernetică şi politicile cibernetice. Aceasta include un cod cuprinzător al comportamentului din spaţiul cibernetic, responsabilitate şi abordări similare, pentru a trage la răspundere statele care nu respectă această conduită", a arătat ea.

Doar împreună, statele vor fi eficiente în contracararea atacurilor din online, a evidenţiat Megan Bishop.

"Ameninţările cibernetice cresc rapid în intensitate şi devine tot mai important ca statele să creeze politic nu doar pentru ele însele, ci să şi înveţe de la comunitatea internaţională, de la parteneri şi aliaţi despre cum să combată atacurile maligne", a completat oficialul Ambasadei SUA.

Ea s-a referit la conceptele de "libertăţi digitale", precum şi la crearea unei noi viziuni asupra democraţiei digitale, care susţine drepturile omului şi libertăţile individuale.

Peste 500 de atacuri pe minut

În România, atacurile cibernetice s-au intensificat. În 2021 apăreau în jur de 400 de atacuri unice pe minut. În 2022, numărul de atacuri a ajuns la aproximativ 550 pe minut, a transmis Bogdan Botezatu, director Cercetare Ameninţări Informatice, Bitdefender.

Botezatu a adăugat că numărul crescut de atacuri nu are legătură cu războiul. Digitalizarea a dus la această modificare.

"Foarte mulţi oameni au acum dispozitive pe care le folosesc. Înainte nu le aveau pentru că puteau să meargă la magazin, puteau să-şi facă treburile în format fizic, acum depind de infrastructura tehnică pentru e-learning, pentru lucrul de la distanţă, pentru tranzacţii bancare şi aşa mai departe", a mai spus specialistul Bitdefender.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE