Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Alți 30 de români, evacuați din Fâșia Gaza. Anunțul Ministerului Afacerilor Externe

Publicat de: Sorin Rusu

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că cel de-al șaselea val de de români din Fâșia Gaza a ajuns în România. Este vorba despre 30 de persoane, cetățeni români și familiile acestora, care au ajuns deja în România.

30 de români, evacuați din Gaza

Comunicat MAE: "Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că miercuri, 6 decembrie 2023, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 30 de persoane, cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuate din Fâșia Gaza, au fost transportate în România la bordul unei aeronave militare. Zborul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, cu o aeronavă C 27J Spartan aparținând Forţelor Aeriene Române.

De asemenea, la solicitarea autorităților Republicii Moldova a fost acordat sprijin în vederea evacuării a 4 persoane din Fâșia Gaza, aflate în atenția misiunii diplomatice a acestui stat.

Astfel, cele 34 de persoane au fost preluate din punctul de trecere a frontierei Rafah de către echipa consulară a misiunii diplomatice și au fost însoțite până la Cairo, iar ulterior transportate în România.

Până în prezent, 279 de persoane, cetățeni români și membri de familie ai acestora, au fost evacuate din Fâșia Gaza

MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni care au solicitat acest lucru, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate."

Trei români sunt ostatici în Gaza

Primii români au ajuns din Gaza în România pe 8 noiembrie, la o lună și o zi de la debutul războiului dintre Israel și Hamas. Al doilea grup a venit pe 12 noiembrie, iar al treilea a fost pe 14 noiembrie. Trei zile mai târziu, a ajuns în țară al patrulea grup, iar al cincilea a venit în România pe 24 noiembrie.

După ultimele evacuări, în Fâșia Gaza au mai rămas mai puțin de 100 de cetățeni români.

Există însă și ostatici români. Mai exact, trei români cu dublă cetățenie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE