Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Alte două nave încărcate cu cereale se îndreaptă către Turcia

Publicat de: Euronews

Ministerul Infrastructurii din Ucraina a transmis că alte două nave încărcate cu cereale au plecat spre Turcia. Aceste două transporturi ridică la 16 numărul vapoarelor care părăsesc țara, în baza acordului semnat în 22 iulie între Moscova și Kiev.

Nava de marfă Fulmar S, sub pavilionul Insulei Barbados, a plecat din portul ucrainean Chornomorsk, cu destinația Iskenderun, în Turcia. Vasul a fost însoțit de un cargobot, care navighează sub pavilionul Insulei Marshall. Cele două vapoare transportă împreună 14.500 de tone de produse agricole.

Totodată, Cargoul Brave Commander, sub pavilionul Națiunilor Unite, se va îndrepta curând către Africa, după încărcarea a peste 23.000 de tone de grâu în portul ucrainean Pivdennyi, informează un oficial al ONU, citat de Reuters.

Sistarea livrărilor de cereale ucrainene ar fi putut conduce la o gravă penurie alimentară și chiar la izbucnirea unor epidemii de foamete în unele părți ale lumii.

Ucraina mai are aproximativ 20 de milioane de tone de cereale pe stoc de la recolta de anul trecut, în timp ce recolta de grâu din acest an este estimată, de asemenea, la 20 de milioane de tone.

Ca parte a acordului ONU, toate navele sunt inspectate la Istanbul de către Centrul Comun de Coordonare, unde lucrează personal rus, ucrainean, turc și al ONU.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE