Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi alerte pe aeroporturile din Europa. Aeroportul din Strasbourg a fost evacuat joi după-amiază

Update: Aeroportul din Strasbourg a fost evacuat joi după amiază. În acest moment nu se știe sigur dacă a fost o alertă cu bombă, dar este un scenariu plauzibil având în vedere că mai multe aeroporturi din Franța au fost evacuate în cursul dimineții.

Știrea inițială: Nu mai puțin de 14 aeroporturi din Franța au primit joi dimineaţă noi ameninţări cu atentate. Dintre acestea, cel puțin opt au recurs la evacuarea pasagerilor după primirea acestor alerte cu bombă. Este a doua zi consecutiv când echipajele de pirotehniști intervin în cazul unor astfel de amenințări.

Evacuările au vizat aeroporturile din Brest, Carcassonne, Rennes, Tarbes, Bordeaux-Mérignac, Béziers, Montpellier şi Nantes, potrivit agenției France Presse, citată de Agerpres.

''Aeroportul din Nantes a făcut din nou obiectul unei ameninţări de alertă cu bombă în această joi dimineaţă, la fel ca alte aeroporturi franceze. În acord cu serviciile de stat, aerogara este evacuată pentru a proceda la controalele necesare'', a indicat aeroportul pentru AFP.

Direcţia generală a Aviaţiei Civile (DGAC) a confirmat că ''mai multe aeroporturi naţionale, printre care cel din Nantes, au primit joi dimineață ameninţări cu atentat”.

”Alertă cu bombă la aeroportul din Montpellier: evacuarea de persoane și transportarea lor într-un loc sigur, forțele de ordine sunt la fața locului pentru a stabili un perimetru de securitate, pirotehniști mobilizați pentru a clarifica orice suspiciune”, au anunțat autoritățile franceze, pe Twitter.

Potrivit sursei citate, alerta s-a dat la aeroportul Lille-Lesquin în jurul orei locale 10:30, iar peste 300 de pasageri au fost evacuați de urgență. Operațiunea a fost încheiată în jurul prânzului, iar aeroportul urmează să fie redeschis, relatează BFMTV.

Cotidianul Ouest-France a scris că au fost primite amenințări prin e-mail în legătură cu aeroportul Nantes-Atlantiques, care fusese deja evacuat cu o zi în urmă.

Miercuri a fost o zi marcată de evacuarea a cincisprezece terminale în Franța. Autoritățile au confirmat că alertele au fost false și anunță că cei responsabili vor fi trași la răspundere.

Majoritatea marilor aeroporturi franceze, cu excepţia celor două din Paris, au fost evacuate temporar după primirea de ameninţări, ceea ce a condus la anularea a 130 de zboruri şi la nenumărate întârzieri. Numărul acestor alerte s-a înmulțit în ultimele zile în Franţa, în special după atacul soldat cu moartea profesorului Dominique Bernard în orașul Arras, în nordul ţării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE