Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alertă de terorism la metroul din Paris. Poliţia a împuşcat o femeie cu hijab care amenința că se aruncă în aer

A fost alertă de terorism la o stație de metrou din Paris, marți. Poliția a deschis focul asupra unei femei care amenința că se va arunca în aer.

Mai mulți pasageri au sunat la poliție, iar forțele de ordine au intervenit rapid pentru a evacua stația de metrou.

Femeia a fost împușcată pentru că nu ar fi respectat ordinele poliției și a fost transportată de ugență la spital. Suspecta ar fi purtat abaya, un veșmânt oriental care îi acoperea tot corpul, inclusiv fața.

Din primele informații, autoritățile nu au găsit explozibil la fața locului. Recent, în Franța au fost numeroase alerte teroriste: Palatul Versailles de lângă Paris, școli și mai multe aeroporturi din toată țara au fost evacuate pentru mai multe zile la rând.

Potrivit autorităţilor, au fost deschise două anchete. Una dintre ele a fost încredinţată poliţiei judiciare din Paris, pentru 'apologie, ameninţări cu moartea şi intimidare la adresa unui reprezentant al autorităţii publice', iar cealaltă Inspecţiei generale a poliţiei naţionale (IGPN), şi vizează tirul tras de poliţist.

După asasinarea unui profesor la Arras, în nordul Franţei, la 13 octombrie, de către un tânăr aflat în evidenţele poliţiei pentru radicalizare islamistă din februarie 2021, Franţa a trecut în alertă 'urgenţă de atentat'.

Crima a readus în Franţa temerile de atentate islamiste şi a determinat autorităţile să întărească măsurile antiteroriste, într-un context deja marcat de îngrijorări legate de repercusiuni ale conflictului dintre Israel şi Hamas.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE