Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aleksei Navalnîi spune că a fost „mutat într-o celulă mică” în închisoarea rusă, pentru a fi redus la tăcere

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse și critic al lui Vladimir Putin, spune că a fost mutat într-o celulă mică și înghesuită și că a fost privat de vizite, într-o mișcare menită să îl facă să tacă, potrivit Euronews.

Puternic opozant al războiului Rusiei în Ucraina, bărbatul încarcerat de 46 de ani fusese deja plasat în izolare la 1 noiembrie, dar spune că ar putea fi ținut acolo doar două săptămâni.

„O fac pentru a mă face să tac”

Navalnîi a declarat că membrii apropiați ai familiei trebuiau să îl viziteze, dar cu câteva zile înainte oficialii închisorii i-au spus că va fi transferat într-o celulă mică, unde nu sunt permise vizite lungi.

„Așa că nu voi mai avea parte de vizite. Bine, o voi lua cu filozofie. O fac pentru a mă face să tac. Deci, care este prima mea datorie? Exact, să nu mă tem și să nu tac”, a declarat el într-o serie de postări pe contul său de socializare.

El a încheiat mesajele îndemnând oamenii să facă campanie împotriva războiului și a lui Putin.

Navalnîi, un nou dosar penal

Navalnîi ispășește o pedeapsă cu închisoarea de 11 ani și jumătate într-o închisoare de maximă securitate situată la 250 de kilometri est de Moscova. El a fost condamnat pentru acuzații de fraudă, sfidarea instanței și încălcarea eliberării conditionate, pe care el, susținătorii săi și națiunile occidentale le resping ca fiind motivate politic.

Luna trecută, el a declarat că autoritățile au deschis un nou dosar penal împotriva sa pentru promovarea terorismului și a extremismului, ceea ce ar putea duce la o pedeapsă mult mai mare.

Aleksei Navalnîi a fost arestat în ianuarie 2021, la întoarcerea din Germania, unde se recuperase după otrăvirea cu agent neurotoxic pe care o atribuie Kremlinului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE