Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alejo Vidal-Quadras, fost vicepreședinte al Parlamentului European, împușcat în Madrid

Alejo Vidal-Quadras, fost vicepreședinte al Parlamentului European și fost președinte al Partidului Popular spaniol din regiunea Catalonia, a fost împușcat, joi, într-o zonă centrală din Madrid, a anunțat Poliția spaniolă, potrivit agenției Reuters.

Fostul politician catalan Alejo Vidal-Quadras a fost împușcat în zona feței în cartierul Salamanca din capitala Spaniei și a fost transportat de urgență la spital.

Potrivit agenției spaniole de știri EFE, polițiștii sunt în căutarea unui motociclist cu o cască neagră ce ar fi implicat în acest incident.

În vârstă de 78 de ani, Alejo Vidal-Quadras a fost liderul Partidului Popular în regiunea Calatonia.

Polițiștii au izolat perimetrul în care a fost împușcat fostul politician. Deocamdată, anchetatorii spun că nu au fost reținuți suspecți în acest caz.

Potrivit El Mundo, motivul atacului este pentru moment necunoscut. Surse din cadrul poliției au precizat că autorul atacului armat este un profesionist care a desfășurat o acțiune "planificată" și că a studiat mișcările victimei sale.

Cine este Alejo Vidal-Quadras

Alejo Vidal-Quadras este un politician reprezentativ pentru dreapta din Spania, în ultimii ani. A fost președinte al Partidului Popular din Catalonia între 1991 și 1996 și europarlamentar între 1999 și 2014, perioadă în care a deținut și funcția de vicepreședinte al Parlamentului European.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE