Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Limitele pentru plățile cash vor fi menținute. Care sunt cele două excepții anunțate de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că limitele actuale de cash vor fi menținute atât la persoanele fizice, cât şi la cele juridice. Vor fi, însă două excepţii - plafonul de casă pentru firme va fi de maximum 50.000 de lei, iar avansul spre decontare va fi 1.000 de lei pe zi.

Șeful Executivului a precizat că ordonanţa de urgenţă privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar va fi revizuită în acest sens.

Ciolacu: ”Concluzia unanimă este că economia noastră nu este încă pregătită să funcţioneze cu mai puţin numerar”

”Chiar dacă principiile enunţate erau corecte, în viaţa reală se produceau situaţii greu de rezolvat. Am vorbit cu reprezentanţii sistemului bancar, cât şi cu micii comercianţi din pieţe, cu mari antreprenori, dar şi cu familii care au o microintreprindere. Concluzia unanimă este că economia noastră nu este încă pregătită să funcţioneze cu mai puţin numerar. În special în mediul rural, unde bancomatele sunt rare şi lumea foloseşte mai mult cash”, a afirmat Marcel Ciolacu, în şedinţa de Guvern, de joi, 9 noiembrie, potrivit Agerpres.

Ciolacu a evidențiat că își dorește să fie eliminate toate portiţele prin care se face evaziune fiscală în România.

"Fără bani nu putem avea un sistem de sănătate puternic, un sistem de învăţământ performant şi autostrăzi ca în Occident", a afirmat Marcel Ciolacu.

După discuții în coaliție purtate săptămâna aceasta, guvernanții au renunțat la limitarea plăților cu cash.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE