Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri regionale în Rusia. Vladimir Putin a votat online și a lăudat soldații care luptă în Ucraina

În timp ce liderii lumii s-au reunit la Summitul G20, Vladimir Putin și-a făcut apariția la Moscova pentru a-i îndemna pe ruși să voteze la alegerile regionale. El s-a adresat inclusiv cetățenilor din regiunile anexate ilegal de Rusia. În același timp, președintele rus i-a lăudat pe soldații care luptă în Ucraina. 

Vladimir Putin a votat pentru primăria Moscovei, de la biroul său prezidențial, promovând votul electronic. Rusia organizează alegeri regionale, în perioada 8-10 septembrie. Pseudo alegeri au loc pentru prima oară și în cele patru regiuni ucrainene anexate ilegal, la sfârșitul anului trecut: Luhansk, Donețk, Zaporojie și Herson. 

”Îi rog pe locuitorii din regiunile în care au loc alegeri în aceste zile să participe la vot. În plus, procedurile electorale din țara noastră sunt organizate cât mai convenabil posibil. Mă refer atât la perioada de votare de trei zile la secții, cât și la posibilitatea de a vota de la distanță. Votul electronic devine din ce în ce mai popular în fiecare an, este mai extins, tot mai mulți alegători au încredere în el și profită de această oportunitate”, a declarat Vladimir Putin. 

După vot, Putin a participat la o ceremonie, dedicată zilei Moscovei. Deși contraofensiva Ucrainei face progrese, liderul de la Kremlin i-a lăudat pe soldații ruși.

”Aici bate inima uriașei noastre țări iubite, care astăzi își apără și își afirmă cu fermitate suveranitatea. Moscoviții, ca și locuitorii din toate entitățile constitutive ale Federației Ruse, se află la datorie în zona operațiunii militare speciale, luptând cu curaj și eroism. Capitala a preluat patronajul asupra Donețkului și Luganskului”, a mai sus Putin. 

Într-un exercițiu de imagine, Putin a inaugurat o autostradă și o nouă cale ferată, alături de primarul Moscovei, Serghei Sobianin, care, cel mai probabil, va fi reales.

De la declanșarea contraofensivei militare a Ucrainei, Moscova a fost ținta mai multor unor atacuri cu drone. 

Ucraina a condamnat pseudo alegerile din regiunile anexate și a cerut comunității internaționale să nu legitimeze rezultatele acestora. De altfel, anexarea, care a avut loc la sfârșitul anului trecut, nu este recunoscută pe plan global. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE