Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Al treilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România

Publicat de: Bianca Chirilă

Al treilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România.

Este vorba de un bărbat de 31 de ani care s-a prezentat ieri la un spital din București. Simptomele au apărut pe data de 10 iunie. Starea generală a pacientului este bună. Acesta a rămas internat.

Al treilea caz de variola maimuței nu are istoric de călătorie și boala a fost confirmată cu analize de laborator.

Marți a fost diagnosticat al doilea caz

Marți a fost diagnosticat al doilea caz de variola maimuței în România. Este vorba despre un bărbat de 32 de ani. Primul caz de variola maimuței în România a fost confirmat luni.

Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută, iar investigațiile de laborator au confirmat că pacientul este infectat cu variola maimuței.

Starea bărbatului este bună și acesta va rămâne în izolare. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți.

În cursul lunii mai s-au mai înregistrat două suspiciuni de infectare cu variola maimuţei la o femeie de 43 de ani din Rădăuţi şi un bărbat cetăţean român internat la un spital din Atena, in Grecia, însă acestea au fost infirmate ulterior, fiind vorba de infectări cu varicelă.

Cum se răspândește variola maimuței

Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană care are variola maimuţei.

„Este important să înţelegeţi că variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între oameni, ci necesită un contact apropiat. Majoritatea cazurilor recente s-au prezentat la clinicile pentru boli cu transmitere sexuală unde au fost testați negativ pentru infecţii cu transmitere sexuală obișnuite. Simptomele pot fi uşoare sau severe, iar leziunile pot fi foarte pruriginoase sau dureroase. Acestea includ erupţii cutanate veziculoase pe întreg corpul sau leziuni concentrate pe orice parte a corpului. Majoritatea cazurilor care s-au prezentat recent la clinicile de sănătate sexuală din Europa au prezentat erupţii cutanate şi leziuni la nivelul organelor genitale şi anusului. Erupţia cutanată sau leziunile pot fi însoţite de febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflaţi şi leziuni la nivelul gurii şi ochilor. Majoritatea pacienţilor se recuperează în câteva săptămâni, fără tratament”, a transmis, recent, Ministerul Sănătăţii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE