Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ajutoare masive pentru populație, în Japonia. Guvernul a anunțat un pachet de măsuri de 200 de miliarde de euro

Guvernul japonez a anunțat un pachet de ajutor pentru populație, de aproape 200 de miliarde de euro, pentru a atenua impactul creșterii prețurilor și al devalorizării yenului. După ce aceste măsuri vor fi implementate, guvernul se așteaptă la o scădere a inflației cu 1,2 puncte procentuale.

Pachetul de măsuri include subvenționarea facturilor la electricitate și gaze, dar și cupoane pentru femeile însărcinate. Anunțul guvernului de la Tokio vine la doar câteva ore după ce guvernatorul Băncii Japoniei, Haruhiko Kuroda, a exclus orice creștere a ratelor dobânzilor.

Fumio Kishida, prim-ministrul Japoniei: „Prin aceste măsuri voi crește PIB-ul cu 4,6 la sută. Scăzând prețul energiei electrice cu 20 la sută, împiedicând creșterea prețului petrolului, voi reduce indicele prețurilor de consum cu 1,2 la sută.”

Analiștii consideră că Fumio Kishida a anunțat ajutoarele în speranța că va crește în popularitate. Cabinetul său a avut de suferit după ce au fost dezvăluite legăturile strânse ale Partidului Liberal Democrat, aflat la guvernare, cu Biserica Unificării din Coreea de Sud, a cărei legătură cu asasinarea fostului lider Shinzo Abe, în luna iulie, este anchetată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE