Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aglomerație la taxe, pe ger și ninsoare. Sute de oameni au stat la coadă pentru a-și plăti dările la stat din prima zi a anului

Ninsoarea și gerul nu i-au speriat pe cei care au vrut să-și plătească dările la stat. La Brașov, în prima zi în care s-au deschis ghișeele de taxe și impozite, oamenii s-au așezat la coadă de la 6:00 dimineața, înainte să ajungă funcționarii la lucru. Oamenii au vrut să scape de impozitul pe locuințe sau mașini, ca să-și ia o grijă de pe suflet. 

Au fost minus două grade Celsius în Brașov, în această dimineață. În momentul în care s-a deschis ușa Direcției de Taxe și Impozite, oamenii s-au înghesuit să intre.

Reporter:De ce ați venit așa din prima zi?”

Cetățean: ”Ca să scăpăm, să stăm liniștiți tot anul și noi așa am fost învățați, obișnuiți să plătim din prima zi.”

În doar o oră, 500 de persoane și-au luat bon de ordine. Doamna Aurora are peste 70 de ani și a stat 40 de minute în fața unui ghișeu ca să plătească taxele pentru 13 persoane.

Impozitele s-au majorat în Brașov cu rata inflației pe anul 2022, respectiv cu 13,8%, dar cei care plătesc până pe 31 martie, primesc o reducere de 10 procente.

Marian Voinescu, director Direcția Fiscală Brașov: ”Anul trecut a fost de 5%, dar pentru a veni în sprijinul cetățenilor, am redus la 10%. Avem plata online, avem plata la aparatele self pay, avem plata la casierii, avem o grămadă de opțiuni, pe Ghișeul.ro, Brașov City.” 

Autoritățile îi sfătuiesc pe contribuabili să încerce să plătească taxele și impozitele online, ca să evite aglomerația. La rândul lor, mulți din cei care erau azi la cozi susțin că au încercat să plătească pe internet, dar s-au confruntat cu mesaje de eroare și că trebuie să încerce din nou mai târziu. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE