Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Africa de Sud: Cel puțin 73 de morți, printre care șapte copii, într-un incendiu care a distrus o clădire în care se adăposteau oameni ai străzii

Cel puțin 73 de persoane, printre care și șapte copii, au murit în Africa de Sud, în Johannesburg, într-un incendiu izbucnit într-o clădire în care se adăposteau oameni ai străzii. Peste 50 de persoane sunt rănite, iar autoritățile spun că bilanțul ar putea crește.

Ar fi una dintre cele mai mari tragedii din istoria țării, potrivit The Guardian, care relatează că șapte copii au fost găsiți acolo, printre cadavrele recuperate.

Clădirea care a ars avea cinci etaje și funcționa mai degrabă ca un adăpost improvizat al oamenilor străzii. Se estimează că peste 200 de persoane trăiau în ea. Cum focul a izbucnit în zorii zilei și s-a extins rapid, autoritățile se așteaptă ca numărul victimelor să fie foarte mare.

„În 20 de ani de muncă, nu am întâlnit niciodată așa ceva”, a declarat Robert Mulaudzi, purtător de cuvânt al serviciilor de urgență de acolo, conform Euronews.

VEZI GALERIA
4 imagini

O anchetă va stabili cauzele tragediei.

Totodată, autoritățile au declarat că incendiul a fost în mare parte stins. Șiruri de cearșafuri și alte materiale atârnau, de asemenea, pe la unele ferestre. Nu era clar dacă oamenii le-au folosit pentru a încerca să scape din foc sau dacă voiau să își salveze bunurile.

Știre în curs de actualizare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE