SPECIAL: Un an de Euronews în România. Poveștile care ne inspiră

Parașutist militar decedat într-un accident survenit în timpul unui exerciţiu, pe Aerodromul Boboc

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, a murit miercuri, 25 mai, la ora 14.00, în urma unui accident survenit în timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc. Militarul a decedat în timpul executării manevrelor de aterizare.

Acestuia i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, însă în ciuda eforturilor medicilor, militarul a decedat, transmite MApN

"Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de parașută BG-7M. Era căsătorit și avea un copil", transmite MApN, într-un comunicat de presă.

Potrivit ultimelor informații, militarul a sărit de la 3.000 de metri, însă nu i s-a deschis parașuta. O ancheta este în curs de desfășurare.

Joi, 26 mai, la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a ofițerului.

Distribuie

Taguri