Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Activitatea ministrului Energiei, evaluată. Purtătorul de cuvânt al Guvernului spune că schimbarea din funcție e luată în calcul

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a confirmat că premierul analizează inclusiv activitatea ministerului Energiei, în urma accidentului de la Complexul Energetic Oltenia. Întrebat dacă este luată în calcul și varianta unei demisii, Dan Cărbunaru a precizat că e o variantă luată în calcul, dacă rezultatul evaluării o va impune.

Jurnalist: Este luată în calcul și o eventuală plecare din Guvern a domnului Virgil Popescu?

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului: „N-aș vrea să vorbesc despre decizii personale. În funcție de rezultatul acestor evaluări sau cum va arăta această înlănțuire a responsabilităților, nu putem exclude, la acest moment, nicio opțiune.”

Trei persoane au murit, pe 17 ianuarie, iar alte 13 au fost rănite, după ce o mașină cu muncitori s-a răsturnat în cariera minieră din județul Gorj. Din cauza numărului mare de victime, autoritățile au activat și Planul Roșu de Intervenție.

În mașină se aflau, în total, 25 de persoane. Accidentul a avut loc în cariera Jilț Sud, din cadrul Complexul Energetic Oltenia. Două dintre victime care se aflau în stare mai gravă au fost transportate la spital cu elicopterele SMURD la Spitalul de Urgenţă din Craiova. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a anunțat că a demarat o anchetă în urma accidentului, iar la faţa locului deplasându-se doi inspectori de muncă. 

Primele măsuri, după accidentul grav din cariera minieră din Gorj

Doi angajați ai Complexului Energetic Oltenia au fost schimbați din funcții, după ce o mașină cu muncitori s-a răsturnat în cariera minieră din județul Gorj, în data de 17.01.2023.

„Directoratul CE Oltenia a luat act de demisia domnului Gheorghescu Florentin Nicu din funcția de director al Sucursalei Miniere și a decis numirea domnului Paraschivu Ion în această funcție. De asemenea, Directoratul CE Oltenia a decis schimbarea din funcția de șef UMC Jilț a domnului Dancau Doru și numirea domnului Vulpe Viorel pe această funcție, precum și schimbarea din funcția de șef al Carierei Jilț Sud a domnului Grecu Sorin și numirea în această funcție a domnului Turtoi Tiberiu”, a transmis Complexul Energetic Oltenia, printr-un comunicat.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, după accidentul din cariera Jilț Sud

Ministrul Energiei a anunțase, ieri, că a cerut demisia a trei directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia, care răspund direct, pe cale ierarhică, de activitatea carierei Jilț Sud. Virgil Popescu a subliniat că tragedii precum cea produsă marți nu trebuie să se mai întâmple.

Mesajul premierului după accidentul de la Compexul Energetic Oltenia: „Se vor prezenta primele măsuri concrete pentru cei vinovați de producerea accidentului, până săptămâna viitoare.”

„În acest moment atât ministrului Energiei, cât și cel al Muncii, prin Inspecția Muncii, vor continua activitatea de verificare și cercetare a cauzelor producerii accidentului și, până săptămâna viitoare, în ședința de guvern, se vor prezenta primele măsuri concrete pentru cei vinovați de producerea accidentului și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă în CE Oltenia”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE