Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Accident cu 22 de răniți în județul Brăila. Un autocar cu 72 de cetățeni moldoveni a lovit un tir aflat pe carosabil

Accident cu 22 de răniți, între localitățile Bărăganul și Însurăței din județul Brăila. Șoferul unui autocar în care se aflau 72 de persoane din Republica Moldova a intrat într-un tir aflat pe carosabil.

Răniții au fost transportați la unitățile de primiri urgențe din Brăila și Slobozia. Victimele au ajuns la spital cu lovituri la cap, fracturi de mâini și picioare și dureri, în diferite zone ale corpului. Nu au fost victime internate la terapie intensivă. Ceilalți pasageri au fost transportați la Căminul Cultural din Bărăganu, de unde vor fi preluate de un alt autocar.

VEZI GALERIA
5 imagini

”Traficul este în continuare blocat pe segmentul de drum european. Sunt 2 filtre ale Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, în localitățile Bărăganul și Viziru, care deleagă traficul pe rute ocolitoare. Intervenția a fost dificilă, deoarece a fost un număr mare de pasageri și victime care au rezultat în urma accidentului rutier. A fost necesară activarea planului roșu de intervenție și venirea în sprijin, conform planului a ambulanței și personajului medical din cele 2 județe limitrofe, Ialomița și Galați.

În total au fost 18 ambulanțe, dintre care 10 ale serviciilor de ambulanțe județene din cele 3 județe și 8 Smurduri ale ISU Brăila și Ialomița. La această intervenție au participat medici din cele 3 județe, descarcerare, 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă. Sunt în stare stabilă toate persoanele care au fost transportate la spital. Nu au necesitat internare la terapie intensivă. Au politraumatisme în urma accidentului: sunt și fracturi, plăci deschise pe membre, traumatisme cranio-cerebrale ”, spune Ștefan Stoian, purtător de cuvânt ISU Brăila.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE