Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Accident între două autocare în care se aflau aproape 90 de elevi, în județul Sibiu. 33 de minori și un adult, transportați la spital

Publicat de: Euronews

90 de persoane au fost implicate într-un accident rutier între două autocare, în județul Sibiu, pe DN1 la Hula Bradului. Printre aceștia, s-au numărat și 84 de minori cu vârstele cuprinse între 15 – 18 ani. La nivelul județului Sibiu s-a activat Planul Roșu de intervenție.

La fața locului, echipajele operative intervin cu două autospeciale de stingere, două autospeciale de transport personal și victime multiple, patru ambulanțe SMURD și patru ambulanțe SAJ.

26/04/2023 , 23:51

Cum s-a produs accidentul dintre cele două autocare și o mașină. Primele cercetări ale polițiștilor

Polițiștii din cadrul IPJ Sibiu au stabilit că în cele două autocare se aflau 86 de elevi ai Seminarului Teologic Brașov, precum si cadre didactice. Aceștia se întorceau acasă, după ce au vizitat miercuri Sibiul.

”Accidentul rutier s-a produs pe DN1, la km. 291+100m, în el fiind implicate un autoturism condus pe sensul Brașov - Sibiu și 2 autocare conduse pe sensul Sibiu - Brașov.

Din primele cercetări, se pare că șoferul primului autocar (bărbat, 52 de ani, din Brașov) a frânat brusc când a observat autoturismul condus din sens opus de către un arădean în vârstă de 55 de ani.

Autocarul care circula în spatele său (condus de un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Suceava) a intrat în coliziune față - spate cu acesta, iar din impact a fost acroșat ușor și autoturismul”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.

Mai multe persoane, rănite ușor și conștiente, au fost transportate la Spital.

”La spital au fost transportați 33 de minori și un adult cu traumatisme minore și diferite contuzii, toate persoanele fiind conștiente și cooperante. Restul persoanelor au refuzat transportul la spital”, a precizat ISU Sibiu.

Traficul în zonă fost reluat. Polițiștii fac cercetări în continuare pentru a stabili condițiile în care s-a produs accidentul.

Nu există persoane rănite grav

Din informațiile primite la acest moment, toți ocupanții sunt ieșiți din autocare și se află în evaluare medicală. 34 de copii primesc îngrijiri medicale, nu sunt persoane încarcerate și nici persoane grav rănite, potrivit ISU Sibiu.

”Până la acest moment au fost evaluate din punct de vedere medical 65 de persoane. La acest moment se deplasează spre UPU Sibiu zece minori. Aceștia acuză dureri cervicale. Restul persoanelor care au fost evaluate medical până la acest moment nu necesită a fi transportate la spital, ei sunt conștienți și au răni minore,” a spus Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Conform Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, evenimentul rutier a avut loc în localitatea Bradu, în zona restaurantului Poiana Bradului, judeţul Sibiu, fiind vorba despre o coliziune faţă-spate între două autocare, în care se aflau şcolari şi profesori de liceu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE