Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

”Vârsta e doar un număr”. O femeie din SUA a sărit cu parașuta la 104 ani ca să intre în Cartea Recordurilor

La 104 ani, o femeie din Chicago vrea să dețină recordul pentru cea mai vârstnică persoană care a sărit vreodată cu parașuta. Dorothy Hoffner a renunțat la cadrul de mers și a făcut un salt în tandem în nordul statului american Ilinois.

”Vârsta e doar un număr”, le-a spus Dorothy Hoffner celor care au aplaudat-o la aterizare.

Femeia în vârstă de 104 ani a sărit cu parașuta, duminică, la centrul de parașutism Skydive Chicago din localitatea Ottawa, situată de la 140 de kilometri sud-vest de Chicago, scrie publicația Chicago Tribune, citată de AP.

Recordul mondial pentru cea mai bătrână persoană care a sărit cu parașuta a fost stabilit în mai 2022 de Linnéa Ingegärd Larsson, o femeie de 103 ani din Suedia. Reprezentanții centrului Skydive Chicago vor ca săritura făcută de Dorothy Hoffner să fie omologată în Cartea Recordurilor, după cum relatează postul de televiziune WLS-TV.

Dorothy Hoffner a sărit prima oară cu parașuta, la vârsta de 100 de ani. Duminică, ea și-a lăsat în urmă cadrul de mers în fața avionului și a fost ajutată să urce treptele. La primul ei salt, femeia a spus că a trebuit să fie împinsă din avion, însă acum, cu ajutorul unui instructor certificat din cadrul Asociației de parașutism din SUA, a insistat să sară cu parașuta de la 4.100 de metri.

Saltul a durat nu mai puțin de șapte minute. La aterizare, femeia a fost aplaudat de prietenii care au venit să o susțină.

”A fost minunat acolo sus. Totul a fost încântător, minunat, nici că se putea mai bine”, a fost reacția lui Dorothy Hoffner după ce a sărit cu parașuta.

Femeia care trăiește de o viață în Chicago va împlini 105 ani în decembrie și a spus că următoarea provocare ar putea fi o plimbare într-un balon cu aer cald.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE